Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1531130980605_consejo_ayuntamiento_xixona.jpg

L'Ajuntament i el Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d'Alacant acorden les condicions per a l'ús de la marca ‘’Xixona, el lloc més dolç del món’’

El reglament que ordena i regula la marca ha sigut aprovat en el Ple de l'Ajuntament per unanimitat de tots els grups polítics

El Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d'Alacant i l'Ajuntament de Xixona han aconseguit un acord que ha permés aprovar definitivament el reglament d'ús de la marca ‘’Xixona, el lloc més dolç del món’’. L'alcaldessa Isabel López i la regidora de Promoció i Desenvolupament Econòmic María Núñez, han assistit a l'últim Ple del Consell, on s'ha donat llum verda al text. Núñez ha explicat que ‘’l’objectiu ha sigut sempre que este reglament isquera avant amb el suport del sector torroner i del dolç de Xixona i així poder anar de la mà en un tema tan important com la nostra marca ciutat’’.

És la primera vegada que el consistori xixonenc i el màxim òrgan regulador del sector torroner aconseguixen un acord de promoció conjunta. La iniciativa suposa ‘’un avantatge competitiu col·lectiu que beneficia a les empreses i professionals xixonencs, tant des del punt de vista econòmic i turístic, com cultural i social’’.

Segons el text, si els productes o servicis de les empreses estan emparats o vinculats amb les Indicacions Protegides Xixona i Torró d'Alacant, regulades pel Consell Regulador, serà necessària l'autorització prèvia d'eixe òrgan per a poder utilitzar la marca ciutat en el seu material corporatiu de publicitat, promoció i difusió.

La marca ciutat servirà també per a posar en valor el sector del gelat artesà, que compta amb un enorme potencial gràcies a la gran quantitat de gelateries regentades per xixonencs que es troben repartides per tot el país. ANHCEA, l'Associació Nacional de Gelaters Artesans, ha participat en l'elaboració del reglament.

Objectiu de la marca

L'objectiu de la marca és distingir en el mercat nacional i internacional les activitats econòmiques i empresarials de professionals i empreses que desenvolupen el seu treball a Xixona o estiguen directament relacionats amb la localitat, defensant i promocionant la imatge de qualitat i prestigi de Xixona, especialment en relació als sectors del torró i el gelat artesà.

En este sentit, l’objecte del reglament d’ús és ordenar i regular l’ús de la marca, la titularitat de la qual pertany a l’Ajuntament, però que podran utilitzar-la totes les persones físiques i jurídiques ubicades o relacionades amb Xixona i que pertanyen a diferents àmbits d’activitat, entre ells, el sector del torró, del gelat i derivats, del dolç i agroalimentari en general.

També tenen dret a utilitzar ‘’Xixona, el lloc més dolç del món’’, com a distintiu de promoció, les empreses o professionals del sector turístic i de l'hostaleria tals com agències de viatges, bars, restaurants, hotels, comerços i servicis professionals col·legiats, juntament amb mitjans de comunicació, productores audiovisuals i portals d'Internet.

L'Ajuntament serà l'encarregat d'atorgar la llicència per a l'ús de la marca, que tindrà una validesa de 5 anys, i de vetlar per la seua utilització correcta. Totes les empreses i professionals que desitgen utilitzar el distintiu poden dirigir-se a l'Oficina de Desenvolupament Local per a aconseguir la documentació necessària.

El reglament d'ús de la marca ‘’Xixona, el lloc més dolç del món’’ ha estat aprovat en l'últim Ple ordinari per tots els grups polítics amb representació en el consistori.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar