Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1564940767417_cetrero campaña control palomas 2019.jpg

L'Ajuntament de Xixona impulsa una nova campanya per a controlar la sobrepoblació de coloms en el municipi

Les accions es desenvoluparan durant tres mesos i inclouen la instal·lació de gàbies per a la captura de coloms i l’alliberament d'aus rapaces per a espantar-les. 

L'Ajuntament de Xixona ha engegat una nova campanya per a controlar i disminuir la població de coloms en el municipi, especialment en el casc antic i els voltants del camp de futbol, on s'ha detectat una important colònia d'estes aus que aprofiten les cases deshabitades per a la seua reproducció i que estan causant molèsties al veïnat i problemes en els edificis.

La campanya s'ha encarregat a una empresa especialitzada en el control de plagues i higiene, tindrà una durada de tres mesos i consisteix tant en la instal·lació de gàbies sense retorn per a capturar als coloms com en l’alliberament d'aus rapaces en els punts més conflictius per a aconseguir la seua dispersió. El cost final que assumirà l'Ajuntament és de 3.900 euros.

El regidor de Sanitat, Cristian Sirvent, ha reconegut l'èxit de l'anterior campanya i ha explicat que «s’ha iniciat de nou per a pal·liar les molèsties que les aus ocasionen als veïns de les zones afectades i als edificis, tant per l'acidesa dels seus excrements com pels problemes que originen al taponar els desguassos. A més, també són portadors de paràsits i gèrmens i poden transmetre una malaltia anomenada sitacosi».

Sirvent també ha demanat la col·laboració dels propietaris de cases deshabitades. «És important que es cobrisquen tot tipus d'orificis en façanes i teulades, es tanquen finestres i portes, o s'instal·len malles mosquiteres per a evitar que els coloms entren en els edificis i es reproduïsquen», ha assegurat.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar