Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1568903256948_festival-guitarra-2019-.jpg

El XV Festival Internacional de Guitarra de Xixona inclourà un concurs per a joves promeses

El certamen se celebrarà durant els tres últims caps de setmana de gener i comptarà amb la presència de prestigiosos músics de nivell internacional procedents de Rússia, Croàcia, Grècia, Uruguai i Espanya 

L'organització del Festival Internacional de Guitarra de Xixona ha desvetlat el llistat complet de concerts gratuïts que componen la quinzena edició del certamen, que tindrà lloc durant el pròxim mes de gener de 2020. A més, com a novetat, el festival inclou un concurs de guitarra per a joves promeses en tres categories: fins a 13, 16 i 19 anys. 

L'Associació Scordatura Musical, organitzadora del certamen, ha explicat que l'objectiu d'este concurs és «incentivar a les joves generacions de guitarristes en l'estudi de la guitarra espanyola, esperant que els servisca d'impuls i estímul per a seguir aprofundint en les seues trajectòries artístiques». Les eliminatòries se celebraran el dissabte 25 de gener i la final de cadascuna d'elles el diumenge 26. Els joves guitarristes que estiguen interessats a participar poden formalitzar la seua inscripció fins al 21 de gener. 

No obstant açò, la presentació del Festival tindrà lloc el dissabte 11 de gener, a les 20:30 hores en el Cine de Dalt de Xixona, on es podrà gaudir també de la primera de les actuacions, a càrrec del duo de guitarra format per Pedro Mateo i Pedro Chamorro, referent a nivell mundial amb els instruments de plectre. 

L'endemà, el diumenge 12 a les 12:30 hores en El Teatret, serà el torn de Ricardo Barceló a la guitarra i Pavel Gomziakov al violoncel.

El divendres 17 de gener el Festival gaudirà d'una de les seues jornades més internacionals amb el concert del croat Dejan Ivanovic i el grec Michalis Kontaxakis, a les 21:00 hores també en el Teatret.

Així mateix, per al dissabte 18, a les 20:30 hores, està programada l'actuació del Quartet Gaya format pels catedràtics del Conservatori Superior de Música Manuel Massotti de Múrcia, Antonio García Egea (violí), Luis Llácer (viola), David Apellániz (violoncel) i el xixonenc Fernando Espí, alma mater del Festival i reconegut guitarrista de prestigi internacional.

El dissabte 25 se celebrarà la semifinal del concurs de guitarra per a joves i, a les 20:30 hores, el concert de Paco Seco, amb guitarra andalusa i una música original entre el clàssic i el flamenc

La clausura del festival tindrà lloc a les 12:30 hores del diumenge 26 de gener després de la final del concurs i l'actuació del Duo Komorebi, format per la soprano Lucía Pérez i el guitarra Guillermo Grau Dueñas.

L'organització del Festival ha indicat que «de forma paral·lela a totes les actuacions, cada cap de setmana es desenvoluparà un curs de guitarra que impartiran els mateixos músics que actuen».

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar