Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1588785335534_ayudas-comercios-xixona.jpg

L'Ajuntament obri el termini perquè autònoms, microempreses i pimes puguen accedir a ajudes de fins a 2.000 euros

El consistori pretén reactivar “com més prompte millor” el teixit econòmic de la localitat, per la qual cosa invertirà mig milió d'euros per a ajudar tant a les famílies com a les empreses.

L'Ajuntament de Xixona ha destinat una partida total de 500.000 euros a ajudes econòmiques, dels quals 200.000 euros seran per a ajudar als autònoms, microempreses i pimes de la localitat que s'hagen vist afectades per la crisi del Covid-19. 

Les ajudes per a professionals autònoms i empreses seran de diferents quanties en funció de les circumstàncies de cadascun dels afectats. Es concedirà una quantitat fixa de 1.500 euros per a persones físiques o jurídiques que hagen hagut de tancar els seus establiments a causa de les mesures adoptades en l'estat d'alarma.

Eixa quantia serà de 750 euros per a les persones físiques o jurídiques, amb o sense treballadors al seu càrrec, que encara que no hagen hagut de parar la seua activitat, hagen patit una reducció de la facturació d’almenys el 50% en relació a la mitjana del semestre natural anterior a la declaració de l'estat d'alarma. En este supòsit, l'ajuda s'incrementarà fins als 1.000 euros per a empreses o autònoms amb fins a nou treballadors a càrrec, i fins als 2.000 euros, si tenen entre 10 i 49 empleats en el moment de demanar la subvenció.

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Xixona, Ricardo Mira, ha explicat que “estes  ajudes tenen com a objectiu pal·liar els efectes de la paralització econòmica que ha provocat el Covid-19, i impulsar l'activitat comercial a Xixona, atorgant liquiditat a les empreses del municipi per a esmorteir la reducció dràstica d'ingressos i contribuir a mantindre els llocs de treball”.

Mira també ha assegurat que l'equip de govern xixonenc és “molt conscient de l'impacte negatiu que ha tingut la paralització de les activitats no essencials en el teixit empresarial de la localitat, especialment entre els autònoms i les microempreses”.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 2 de juny -20 dies hàbils després de la publicació de la convocatòria en el BOP- i hauran de tramitar-se exclusivament per via telemàtica, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Xixona.

El model de sol·licitud, així com el text complet de les bases, estan disponibles a la web municipal xixona.es. Davant qualsevol dubte, els interessats poden dirigir-se a l'Oficina de Desenvolupament Local (ODL) a través del telèfon 965610300 o el correu electrònic odl@xixona.es.

Així mateix, l'Ajuntament ha informat les assessories locals de les condicions de sol·licitud d'estes ajudes perquè puguen resoldre els dubtes que els plantegen els seus clients. 

Comparteix:

Documents
Cercar