Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1588702739515_reparto-mascarillas-xixona.jpg

Xixona inicia el repartiment porta a porta de mascaretes reutilitzables per a tots els veïns del municipi

Es tracta de mascaretes de tela de cotó certificat i transpirable, amb filtres intercanviables, que han sigut confeccionades per més de mig centenar de voluntàries.

Nou persones de la plantilla de treballadors de l'Ajuntament de Xixona s'encarreguen des d’este dilluns d'efectuar el repartiment d'un total de 8.000 mascaretes reutilitzables entre totes les persones censades en la localitat.

Estes mascaretes han sigut confeccionades de manera totalment desinteressada per mig centenar de voluntàries xixonenques i estan fetes amb tela de cotó certificat, que és transpirable i apta per a tot tipus de pells. Es poden llavar i compten amb una obertura per a introduir un filtre TNT amb el qual s'aconsegueix la màxima protecció per fer front al virus. En el pack s'inclouen dos d'estos filtres i unes instruccions detallades per a utilitzar-ho tot correctament i allargar la seua vida útil.

L'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, ha explicat que als menors -de 3 a 14 anys- se'ls entregaran dos mascaretes. “El repartiment s'està fent porta a porta, per a evitar desplaçaments i per a garantir que les mascaretes arriben a tots els censats, ja que cadascuna d'elles ha sigut feta amb molta dedicació per cadascuna de les voluntàries que han participat”.

L'Ajuntament té previst habilitar uns dies d’arreplegada presencial per a aquells veïns als qui no se'ls haja pogut localitzar en el seu domicili. En el cas dels residents en àrees disseminades allunyades del nucli urbà, poden passar ja per la Sala Polivalent Municipal, situada al carrer Enric Valor, en els baixos de l’edifici de la Policia Local, des d’este dilluns 4 de maig fins al dijous, de 9 a 15.30 hores.

Pel que fa a les persones residents en la localitat però que no estiguen encara empadronades, rebran les mascaretes en un repartiment posterior i prèvia sol·licitud telefònica en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (965610300). 

La regidora de Serveis Socials, María Teresa Carbonell, ha volgut agrair “les moltes hores de treball que han dedicat les voluntàries per a cosir les mascaretes, una a una i en un temps rècord, seguint les recomanacions oportunes per a garantir la màxima protecció possible”. En este sentit, ha remarcat el paper de les dissenyadores xixonenques Isabel Gerez i Carolina Oliver, que “mereixen una menció especial per coordinar a totes les persones voluntàries i que tot el poble de Xixona puga disposar d'este recurs de protecció”.

Carbonell ha explicat que l'Ajuntament ha assumit el cost dels materials utilitzats per a la confecció de les mascaretes i els filtres i que estos no han sigut fàcils d'aconseguir, ja que “es pretenia fer quelcom que fora realment efectiu i durador”, tenint en compte a més “la dificultat d'haver de fer-ho cadascuna des de la seua casa, sense la possibilitat de tindre reunions presencials”.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar