Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1588757215838_reparto-mascarillas-ercado-xixona.jpg

El mercat dels dimarts reprén parcialment la seua activitat amb importants mesures de prevenció

L'Ajuntament ha delimitat l'espai de venda ambulant, amb aforament reduït. A més ha repartit mascaretes i dispensat gel hidroalcohòlic entre els clients abans d'iniciar la compra.

El tradicional mercat de Xixona, que té lloc els dimarts i que va haver de ser suspés després d'entrar en vigor l'estat d'alarma, ha représ hui la seua activitat, després que la Generalitat Valenciana autoritzara la setmana passada la reobertura dels mercats ambulants de venda no sedentària.

“Es tracta, sens dubte, d'un bon senyal, però no podem baixar la guàrdia perquè el virus encara no ha desaparegut i totes les mesures de tornada a la normalitat que es duguen a terme han de fer-se amb molta prudència per a no donar ni un sol pas arrere”, ha explicat Ricardo Mira, regidor de Mercat de l'Ajuntament de Xixona.

Per este motiu, el consistori, en col·laboració amb la Policia Local, ha implementat algunes mesures de prevenció i higiene, establides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i que són necessàries per a disminuir el risc de contagis del Covid19.

Així, s'ha delimitat un recinte al qual només s'ha pogut accedir per dos punts d'entrada. En estos accessos, operaris municipals han repartit mascaretes i han aplicat gel hidroalcohòlic a les mans a tots els usuaris abans d'iniciar la comprar. Estes mascaretes, d'un sol ús, formen part de l’entrega d'un total de 2.000 que l'Ajuntament ha rebut de la Subdelegació del Govern i que s'estan repartint també entre els usuaris de l'autobús urbà.

A més, el consistori ha controlat l'aforament, tant de venedors com de clients, delimitant una àrea per a caminar i una altra per a poder fer cua, garantint la distància interpersonal de 2 metres entre llocs i entre persones.

De moment està autoritzada la venda de productes de primera necessitat (alimentació i drogueria), que només poden ser manipulats pels propis venedors, els quals també han activat les seues pròpies mesures d'higiene i seguretat. 

El regidor ha assegurat que “el balanç del primer dia de mercat ha sigut positiu, no s'han registrat incidents i tant els ciutadans com els venedors han demostrat una gran responsabilitat”.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar