Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1530631594089_reyes_candela.jpg

La historiadora xixonenca Reyes Candela serà la pregonera de les festes de moros i cristians de Xixona 2018

El pregó es llegirà el divendres 14 juliol en el parc del Barranc de la Font, en l'acte en què també es presentaran els càrrecs festers d'enguany i s'entregarà la batuta a qui dirigirà l'himne de festes

El pregó de les festes de moros i cristians de Xixona, que enguany se celebren del 18 al 20 d'agost, anirà a càrrec de la historiadora xixonenca Reyes Candela Garrigós, doctora en Història de l'Art per la Universitat de Sevilla i autora de la monografia ‘’La obra arquitectònica de Antonio Serrano Peral (1928-1968)’’, entre altres treballs.

L'acte tindrà lloc el dissabte 14 de juliol, a partir de les 21:00 hores, en el parc municipal del Barranc de la Font. Durant la gala es durà a terme la presentació de les dos capitanies d'enguany així com dels festers que ostentaran el càrrec honorífic de festers de l’any. A més, eixa mateixa nit es coneixerà el nom de la persona que s'encarregarà de dirigir l'himne de festes, i se li entregarà la preceptiva batuta.

La pregonera d'estes festes residix a Burjassot (València) des de fa més de vint anys, i definix les festes de moros i cristians de Xixona en tres paraules: ‘’color, música i soroll’’. Va començar a eixir a festes quan tenia un any i ha passat per diferents filaes: Contrabandistes, Pirates-Marinos, La Canyeta, Marrocs i Moros Vermells. Ara que viu fora del poble, sempre que pot, s'escapa per a assistir a diferents actes. El seu predilecte, al qual mai falta si és possible, és el Moro Traïdor. ‘’M’encanta el que transmeten els festers, el sentiment que desperta la música’’, diu.

Reyes Candela és col·laboradora de la revista de festes, El Programa, des de l'any 1989, i ha publicat 26 articles de temàtica molt variada, des del primer: ‘’Xixona: líneas generales de urbanismo medieval’’, fins a l'últim d'enguany ‘’Conflicto de custodia sobre el castillo de Sexona en 1516’’, passant per ‘’El testamento del Beato Fray Melchor Aracil’’ (1997), ‘’La capilla de la familia Aracil en el convento de Nuestra Señora de Loreto de Xixona’’ (2001) o los “Conflictos de jurisdicciones en la Jijona foral (S. XVI): El asilo o acogimiento a sagrado en la iglesia de Santa María de Sexona”, entre d’altres.

La pregonera reconeix que li va fer moltíssima il·lusió rebre la telefonada de l'alcaldessa, Isabel López, per a comunicar-li que l'Ajuntament havia pensat en ella per a llegir el pregó de les festes. ‘’Després de l'alegria inicial, de seguida em va entrar molta preocupació, per la responsabilitat que suposa ser pregonera, però després vaig pensar que tots els que aniran a veure'm són xixonencs que viuen eixe acte amb molt carinyo’’. Desvela que serà un pregó diferent, ‘’no tant en el fons com en la forma, però sorprendrà’’. També explica que se centrarà en el sentiment, ‘’en la relació de la meua família amb les festes’’.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar