Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1549284814415_menjador gats.jpg

Xixona actua sobre la colònia felina de carrer amb esterilització gratuïta i instal·lació de menjadors i abeuradors municipals

La quarta campanya de control de gats de carrer, impulsada per la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Xixona, ha permès esterilitzar i desparasitar a un total de 30 felins -13 mascles i 17 femelles-. A més, el consistori ha instal·lat menjadors i abeuradors per a gats amb la finalitat d'evitar focus d'insalubritat a causa de l'alimentació incontrolada

La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Xixona ha conclòs la quarta campanya d'esterilització i desparasitació de gats silvestres amb un total de 30 felins capturats, intervinguts i alliberats novament. L'objectiu d'esta iniciativa, que es va engegar per primera vegada en 2015, és el control de la colònia de gats de carrer, evitant malalties i la seua reproducció descontrolada.

Cristian Sirvent, regidor de Sanitat, ha explicat que la campanya «ha sigut possible gràcies a la col·laboració voluntària de la ciutadania i la inestimable ajuda de 7i7 Associació Protectora d'Animals de Xixona, que s'ha encarregat de realitzar les labors de captura i alliberament dels gats». Els tractaments i intervencions s'han realitzat en la clínica veterinària local i han afectat a 13 mascles i 17 femelles, que ja han sigut donats d'alta i alliberats de nou.

Sirvent ha anunciat que «igual que en anys anteriors, al final d'este hivern, abans de l'època de cria, donarà inici una nova campanya sufragada conjuntament per la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament de Xixona, en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris d'Alacant». 

Esta mesura se suma a la construcció de vuit menjadors i abeuradors per a gats de carrer, que l'Ajuntament ha realitzat a través de la brigada municipal d'obres, al voltant del casc urbà -allunyats dels habitatges-, en camins i zones de passeig, com parcs o marges del riu Coscó. Així, s'han construït dos en el barri de l'Almarx, altres dos en el de Sagrada Família i Segorb, un en el casc antic i tres més en la zona centre. 

El regidor de Sanitat ha incidit que «estos són els únics llocs on està permès donar de menjar i de beure als animals en l'exterior, i fer-ho fora d'estes zones pot ser castigat amb sancions de fins a 60 euros». Sirvent ha defensat estos menjadors com a «resposta a les nombroses queixes veïnals rebudes per les fortes olors que provoquen les restes de menjar en llocs no autoritzats i els excrements dels gats en testos, així com per la contínua aparició de plagues de rosegadors i insectes en eixos mateixos llocs». El regidor ha insistit que la solució a este problema passa per conscienciar a la ciutadania. «És una qüestió de salubritat i civisme», ha dit.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar