Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1551988037217_vicmo_alicante_gastronomica.jpg

El torró guanya protagonisme a Alicante Gastronómica

La denominada Plaça dels Municipis ha acollit en l'últim dia de fira una jornada integral dedicada a demostracions culinàries en directe on el torró de Xixona en les seues diferents versions ha sigut el protagonista principal de les receptes, elaborades per cuiners xixonencs.

Xixona ha estat present durant els quatre dies de celebració de la mostra Alicante Gastronómica -II Encuentro de estilo de vida mediterráneo- que s'ha celebrat en la Institució Firal Alacantina. El stand de la localitat, situat en l'entrada del pavelló en la zona reservada al Patronat Costa Blanca, ha despertat l'interès dels visitants, que han pogut arreplegar informació turística i provar dolços típics xixonencs com el torró o les tonyetes. Este espai, que ha estat atès per la tècnica de Turisme i per treballadors pertanyents al Taller d'Ocupació, ha rebut la visita del secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer i del director del CdT Alacant Antonio Crespo.

La regidora de Turisme, María Núñez, s'ha mostrat satisfeta per poder «mostrar i posar en valor la qualitat de la gastronomia xixonenca, que compta amb una gran quantitat de plats típics per a degustar tot l'any, amb l'al·licient de la introducció cada vegada més freqüent del torró com un ingredient més para tot tipus de creacions culinàries», com es posarà de manifest en el mes de maig quan tinga lloc el certamen Tapeando con Turrón por Jijona.

La Plaça dels Municipis, epicentre de la gastronomia dels diferents pobles de la província d'Alacant, ha acollit quatre showcookings, o demostracions culinàries en directe, de cuiners xixonencs que han mostrat com el torró, en les seues diferents versions i sabors, és un ingredient versàtil i saludable que pot formar part de les receptes més delicioses i sofisticades, més enllà de les postres tradicionals.

Lorena i Lidia Bellido, representants de la Cervecería Doble L, guanyadores del premi a la millor tapa de la passada edició del Tapeando con Turrón por Jijona, han preparat el seu original «Ravioli cruixent», un deliciós rotllet de secret ibèric amb salsa de torró que ha deixat amb la boca oberta al públic present.

La següent sorpresa l'han donat les germanes Ripoll Torregrosa, Ema i Ame, gerents del restaurant L’Entrepà de Xixona, que han elaborat la seua particular «Tarrina», un sorprenent artifici de carrillada i pollastre coronat amb puré de creïlla violeta al torró, que es va alçar amb el premi a la tapa amb millor presentació en el Tapeando 2018.

«Quan els oferim la terrina als clients que vénen a visitar-nos a Xixona s'estranyen pensant que anem a començar per les postres i quan ho proven al·lucinen per com de bé s’integra el torró en este tipus de plats», han explicat.

Moisés Tallón, gerent de la Cervecería VicMo, ha presentat una deliciosa creació d'ànec lacat amb verduretes, marron glacée i salsa de torró de Xixona, com a avançament del tipus de receptes que se solen proposar cada any en la ruta de les tapes xixonenca.

Finalment, el toc dolç l’han posat els propietaris de la pastisseria Ca Blanes, Rafael i Jordi Blanes, amb un pastís de torró de rovell d’ou torrat. «Volem demostrar que hi ha moltes maneres d'utilitzar el torró també en la pastisseria, perquè dóna molt joc en totes les seues versions», han argumentat.

El Tapeando con Turrón por Jijona, organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Xixona i l'Associació d'Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona -AEX- tornarà a celebrar-se el pròxim mes de maig amb la peculiaritat que la majoria de plats que ofereixen els restaurants participants tenen el torró com a ingredient destacat. A més d'una excel·lent mostra de la gastronomia xixonenca, el Tapeando és un concurs culinari en el qual tant el públic com els establiments que formen part de la ruta poden guanyar suculents premis que van des d'un viatge fins a una experiència gastronòmica completa passant per la degustació de productes típics de Xixona.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar