Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1552042943220_gala_esport.jpg

El corredor de muntanya Rubén Martínez i la subcampiona de rem Ángeles Arques, millors esportistes individuals de l'any a Xixona

El Cine de Dalt ha acollit l'onzena edició de la Gala de l’Esport, en la qual també s'han lliurat els premis al millor esportista promesa, millor club, millor escola esportiva i millor monitor.

L'onzena edició de la Gala de l'Esport de Xixona ha servit un any més per a reconèixer l'esforç i els èxits obtinguts pels esportistes i els diferents clubs xixonencs al llarg de l'any 2018.

El premi al millor esportista individual masculí ha sigut per al corredor de muntanya Rubén Martínez, que va ser campió de la lliga de canicross en la seua categoria, en la qual corria al costat del seu gos Takeshi, quedant també en el tercer lloc de la classificació general. A més, durant la passada temporada, Martínez va guanyar el Trail Pous de Neu d'Ibi i es va pujar al podi en diferents carreres.

Quant al premi femení, enguany ha recaigut en María Ángeles Arques, integrant de l'equip de rem de veteranes del CN Altea, subcampiones autonòmiques en la modalitat de fons i subcampiones d'Espanya en llaüt, on per mil·lèsimes de segon no van aconseguir el primer lloc, amb el que haurien revalidat l'èxit aconseguit en 2017.

El guardó al millor esportista promesa ha sigut per al jove biker de 15 anys Raúl Chorro que, malgrat començar en el món de la bicicleta fa tan sols quatre anys, ha tingut una ràpida progressió. En 2018 va córrer en categoria cadet i va quedar vuitè en l'Open de la Comunitat i va pujar al podi en la cronoescalada de Peña Rubia i en la de la Romana, quedant en segona posició en ambdues competicions. 

D'altra banda, el premi al millor club de l'any 2018 ha sigut per al Club Escacs Xixona, que duu a terme una gran labor de formació de joves jugadors a través de l'escola d'escacs local i de promoció d'esteesport mitjançant l'organització de tornejos i la participació en campionats de diferent índole en els quals assolixen sempre algun èxit.

Així mateix, les escoles esportives municipals de Xixona tenen una importància destacada en esta Gala anual d'homenatge a l'esport i, en esta ocasió, el reconeixement a la millor escola de l'any ha recaigut en l'escola d'aiguagim la de més recent creació i que, malgrat la seua curta vida, ha comptat des del primer moment amb un gran nombre d'alumnes matriculats, tant en les classes que es desenvolupen a l'estiu en la piscina del poliesportiu municipal, com les que tenen lloc durant la resta de l'any en la piscina coberta del col·legi Cristòfol Colom.

Quant al premi al millor monitor esportiu, el reconeixement ha sigut per a Joan Pardo, de l'escola de futbol, entrenador des de la temporada 2017-2018, que ja en el seu primer any va aconseguir un meritori 4º lloc en la categoria. En l'actual temporada Joan ha donat el salt a l'equip d'infantils, on aplica una metodologia d'entrenament basada en combinar la formació de futbolistes i persones. 

Durant la Gala també s'ha concedit una menció especial a l'equip «Jijona Running», format per treballadors de l'empresa Procter & Gamble, que van aconseguir la primera posició en l'olimpíada interempreses. La planta xixonenca de P&G ha obtingut el reconeixement pel foment de l'esport i la promoció de la participació dels seus treballadors en competicions internacionals organitzades per la pròpia empresa, a més de per afavorir els hàbits de vida saludables entre els seus treballadors i el suport als esdeveniments esportius que se celebren en el municipi.

Tant l'alcaldessa, Isabel López Galera, com el regidor d'Esports, Cristian Sirvent, van coincidir a ressaltar en les seues intervencions el fet que més de 2.000 persones -aproximadament un terç de la població- són actualment sòcies de les instal·lacions esportives i es van mostrar esperançats que la construcció del pavelló servisca per a donar resposta a la gran demanda existent i afavorir la implantació de la pràctica de nous esports i competicions en la localitat.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar