Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Novetat en l'autobús urba i interurbà

  14 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1554403784635_reunión_sepes.jpg

Xixona disposa d'un milió de metres quadrats de sòl industrial per a desenvolupar a la mesura de grans empreses

L'alcaldessa Isabel López i la regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, han mantingut una reunió a Madrid amb Alejandro Soler, director de la Societat Estatal de Sòl -SEPES-, amb l'objectiu d'intercanviar informació que facilite la instal·lació d'empreses en el municipi, que compta amb un milió de metres quadrats de sòl industrial encara per desenvolupar, a més del que està disponible en polígons ja existents.

Xixona està consolidada com un dels enclavaments industrials més importants del sud de la Comunitat Valenciana, amb prop d'un milió de metres quadrats de sòl industrial repartit entre set polígons en els quals se situen algunes de les empreses més importants del nostre país. Però, a més, compta amb disponibilitat de sòl i de naus industrials ja construïdes tant per a la instal·lació de noves factories com per a expansió de les existents. 

En este sentit, la localitat ofereix prop d'un milió de metres quadrats de sòl classificat com a industrial pendent de desenvolupar, cosa que permetria dissenyar el planejament del terreny en funció de les necessitats concretes que pogueren tenir les empreses que l’adquiriren. Es tracta d'una superfície situada en un lloc privilegiat, al costat de la CV-800 en la coneguda com a «Recta de la Mina» a escassos cinc minuts de la connexió amb l'autovia, i a poc més de mitja hora d'altres infraestructures de transport com l'estació de l'AVE, el port o l'aeroport.

Per això, l'alcaldessa de Xixona, Isabel López Galera, i la regidora d'Urbanisme María Teresa Carbonell, han mantingut una reunió amb el director de la Societat Estatal de Sòl, Alejandro Soler, amb l'objectiu d'establir les bases per al treball conjunt de promoció i desenvolupament del sòl industrial xixonenc. «Volíem que el SEPES disposara de totes les dades sobre Xixona perquè quan una gran empresa acudisca a ells a demanar informació sobre sòl industrial, puguen explicar-li que en la nostra localitat disposem d'espai suficient i d'absoluta garantia, gràcies a l'aval que suposa el fet de ser un dels principals nuclis industrials de la Comunitat», ha explicat l'alcaldessa.

López Galera ha argumentat que «el desenvolupament de l'activitat industrial és una prioritat per a l'equip de govern i, per açò, estem treballant per a donar a conèixer les nostres potencialitats i per a facilitar tant la implantació de noves empreses en el nostre municipi com en què les que ja estan ací puguen créixer i seguir invertint en la generació de riquesa i creació d'ocupació per a Xixona».

Els tècnics de la societat SEPES han estat ja a Xixona per a conèixer de primera mà les característiques i les opcions que ofereixen els set polígons industrials així com les zones de sòl industrial disponibles, per a preparar així un pla de promoció i desenvolupament a través dels corresponents projectes d'urbanització i execució de les infraestructures urbanístiques necessàries.

El caràcter industrial de la població, les enormes perspectives de creixement, les inversions previstes per a la implantació i millora dels serveis, la competitivitat del teixit empresarial, els accessos i les comunicacions amb Madrid, València, Alacant o Murcia, tant per carretera com per mar i aire, fan possible que la localitat siga l'enclavament perfecte per al desenvolupament industrial de qualsevol empresa, siga del sector que siga.

En este sentit, Xixona acull des de fa dècades no solament a les torroneres més importants, sinó també a una de les plantes de producció més potents de la multinacional Procter & Gamble. A més, Xixona és seu del Consejo Regulador de la IGP Jijona y Turrón de Alicante, de l'Asociación Nacional de Heladeros Artesanos i de l'Asociación de fabricantes de Turrón, Derivados y Chocolate de la Comunidad Valenciana.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar