Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1556879675781_renovacion_alumbrado_.jpg

La substitució de l'enllumenat públic i d'edificis municipals de Xixona millorarà l'eficiència i permetrà estalviar 20.000 euros a l'any

Els treballs duts a terme per l'Ajuntament en les últimes setmanes suposen una inversió de quasi 150.000 euros, dels quals el 95% procedeixen d'una subvenció de la Diputació d'Alacant

L'Ajuntament de Xixona ha dut a terme la renovació de la totalitat de punts de llum de bona part dels carrers del centre urbà i del nucli històric de la localitat, en els quals les lluminàries tradicionals han sigut substituïdes per altres de tecnologia LED, molt més eficasses des del punt de vista de l'estalvi energètic.

María Teresa Carbonell, regidora d'Enllumenat Públic de Xixona, ha explicat que estes actuacions compten amb un pressupost de 149.968 euros, subvencionats al 95% pel Pla Provincial d'Estalvi Energètic, mentre que «l’Ajuntament ha cobert la resta de les despeses del projecte, que suposarà un estalvi anual de 20.000 euros per a les arques municipals i el retorn de la inversió en uns set anys».

Alguns dels carrers en les quals s'ha actuat són Mare de Déu de l’Orito, Joan Andrés Morell, Plaça del Convent, Enric Puyo, Tomás Domínguez i travessia de la Granja. També s'ha realitzat la mateixa substitució de bombetes en el parc del Cuarnero, en el parc situat enfront del col·legi Cristòfol Colom i en la pedania de la Sarga. De la mateixa manera, en l'Esplanada del Castell, Barranc de la Font, avinguda Joan Fuster i carrer Enric Valor s'han substituït els equips i els llums de vapor de sodi per altres de menor potència però major eficiència. En els punts de llum del Barri Sant Sebastià i els carrers Sant Francesc, Josep Maria Samper i Manuel Galiana Uriarte els treballs han consistit en la substitució d'equips i llums de vapor de mercuri per altres de vapor de sodi. Així mateix, el consistori ha impulsat el canvi de la il·luminació interior de la Casa de Cultura, on també s'ha substituït la instal·lació antiga per una nova de tipus LED. 

Els treballs per a la millora de l'eficiència energètica s'han completat amb la instal·lació tèrmica solar per a la producció d'aigua calenta sanitària en els vestuaris de la piscina coberta municipal.

Este conjunt d'actuacions es duen a terme per a complir amb les accions marcades en el Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia que, entre altres objectius, promou una energia segura, sostenible i assequible.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar