Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
Regidories relacionades
1588258910507_nucli_antic.jpg

Xixona llança una enquesta online per a decidir per consens les millores en el nucli antic

La iniciativa ‘Dissenyem el nucli antic’ està inclosa en el projecte de regeneració de la part històrica de la localitat i pretén donar veu als veïns per a definir tant el disseny com l'ús dels espais públics en esta zona.

L'Ajuntament de Xixona ha posat en marxa hui una enquesta online que estarà activa fins al 17 de maig perquè tots els veïns puguen donar la seua opinió respecte al disseny i l'ús d'espais públics en el nucli històric de la localitat.

El qüestionari, que pot emplenar-se des d’este enllaç, pretén recollir les idees i opinions dels veïns per a consensuar les actuacions que han de dur-se a terme dins del pla de regeneració urbana del nucli antic de la ciutat.

La regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, ha explicat que l'objectiu d'este projecte és concretar de manera col·laborativa propostes per a millorar l'entorn urbà amb “idees capaces d'activar el teixit comercial, millorar la qualitat de vida dels veïns i atraure a nova població”.

Algunes de les preguntes que es plantegen a l'enquesta tenen a veure amb la destinació de solars  i edificis en ruïna, així com amb la manera de posar en valor el patrimoni i la riquesa paisatgística de l'eix urbà que va des de l'Avinguda de la Constitució fins al castell de Xixona.

Qüestions com l'accessibilitat, la seguretat i la perspectiva de gènere també s'han tingut en compte en el plantejament d'este projecte “com a principi fonamental per a aconseguir una  societat igualitària en la qual tinguen veu tots els col·lectius i se satisfacen les seues necessitats”, ha remarcat Carbonell. 

L'Ajuntament ha preparat també unes fitxes educatives que s'enviaran als alumnes de tots els col·legis, amb el propòsit de conéixer el punt de vista de les generacions més joves i que estes també aprecien el valor històric, artístic i cultural d'esta part de la localitat. 

A més, es durà a terme una campanya d'informació a través de les xarxes socials,  panells informatius i bústies perquè tots els ciutadans tinguen l'oportunitat de traslladar la seua opinió respecte a la millora del nucli antic.

De manera complementària a esta acció de participació ciutadana, el consistori xixonenc també ha mantingut reunions amb els col·lectius empresarials, socials i culturals més representatius de la localitat per a conéixer les seues inquietuds i iniciatives per a la millora dels espais públics i la identificació d'oportunitats en l'àrea històrica.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar