Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1597591453219_campanya-comerç.jpg

Xixona llança una campanya d'agraïment i suport al comerç

L'Ajuntament ja havia pres altres mesures com destinar 200.000 euros a ajudes per a autònoms, microempreses i pimes o suprimir la taxa de terrasses fins a setembre de 2021.

L'Ajuntament de Xixona, en col·laboració amb l’AEX, ha posat en marxa una campanya publicitària per a conscienciar a la població sobre la importància de consumir en el comerç local i així combatre els efectes perjudicials que l'estat d'alarma i la nova normalitat han tingut sobre les botigues i serveis del municipi, que són “un pilar fonamental de la societat xixonenca”, com ha reconegut l'alcaldessa Isabel López Galera.

La primera edil ha agraït que “durant els mesos en què ha estat vigent l'estat d'alarma hagen continuat prestant servei, adaptant-se a les circumstàncies, per a fer el confinament una mica més fàcil”.

Les principals accions seran la col·locació de cartells i mupis i la difusió d'un vídeo en el qual els protagonistes són els propis comerciants, amb un missatge que serveix per a agrair-los el seu treball d'aquests mesos, que ha permés mantindre proveïda a la població i que no es deixaren de prestar els serveis bàsics, i per a fer pedagogia sobre com es pot ajudar a la supervivència dels comerços locals.

L'Ajuntament ha impulsat altres mesures per a pal·liar els efectes del coronavirus, com la suspensió de la taxa per ocupació de via pública, que permetrà als establiments amb terrasses estar exempts d'eixe pagament fins a setembre de 2021. També s'ha destinat una partida de 200.000 euros a ajudes econòmiques de fins a 2.000 euros per a autònoms, microempreses i pimes.

El regidor de Comerç, Ricardo Mira, ha explicat que “sempre estem en contacte directe amb l’AEX per a conéixer les necessitats dels comerciants i desenvolupar accions conjuntes, però estos mesos encara més, perquè sabem que ho han passat malament i que d’esta crisi hem d'eixir tots junts de la millor manera possible”.

Per part seua, el directiu de l’AEX, Alfonso Gutiérrez, s'ha mostrat esperançat perquè “el que portem de mes de juliol està sent molt millor que els mesos anteriors”, encara que és prudent perquè “estem en un estiu atípic en el qual no tindrem festes de moros i cristians i això, unit al fet que els xixonencs solen marxar-se a les cases de camp o als apartaments de la platja, pot fer que estos mesos siguen fluixos”.

L'Ajuntament estudia en estos moments la posada en marxa d'altres mesures per a ajudar al comerç, que passarien per la bonificació d'impostos o la convocatòria d'ajudes per als afectats per ERTEs.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar