Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1597592834479_escola-campus-1.jpg

L'Ajuntament impulsa activitats per a xiquets i joves durant l'estiu

Les regidories d'Educació, Esport, Cultura i Normalització Lingüística pretenen pal·liar l'absència d'activitats esportives i d'oci a causa de la Covid-19 i ajudar als pares i mares que han de conciliar el treball amb estar a càrrec dels fills

L'Ajuntament de Xixona ha decidit fer front a un estiu atípic en el qual no es podran desenvolupar les activitats habituals de l'estiu, com els tornejos esportius, les festes aquàtiques o els actes emmarcats en el programa de les festes de moros i cristians,

En concret, la Regidoria d'Educació ha promogut, del 13 de juliol al 7 d'agost, una escola-campus perquè els més xicotets puguen realitzar activitats culturals i gaudir del temps lliure, al mateix temps que ajuda a la conciliació laboral dels pares i mares. Aquesta iniciativa substitueix d'alguna manera a la tradicional escola d'estiu municipal que s'organitza cada any i al Campus Multiesportiu, que no han pogut dur-se a terme amb normalitat a causa de les mesures de prevenció necessàries enfront del coronavirus.

“Amb aquesta escola-campus hem volgut atendre les peticions de molts pares i mares que volien que els seus fills pogueren realitzar activitats esportives i educatives durant l'estiu”, explica María Teresa Carbonell, regidora d'Educació. “Per això vull agrair la bona voluntat de la Fundació Jaime Cremades, que ens ha cedit el seu centre perquè els alumnes de 3 a 5 anys puguen estar en ell”, ha afegit.

Així, els alumnes matriculats d'aquestes edats realitzen les seues activitats en la guarderia Ángeles Custodios, on cada setmana es dediquen a conéixer un país a través de pel·lícules i manualitats, a més de practicar esport i refrescar-se amb jocs d'aigua.

Per la seua banda, els xiquets i xiquetes amb edats compreses entre 6 i 14 anys, tenen com a seu el camp de futbol, on practiquen tot tipus d'esports, dividits en diversos grups per a complir amb les mesures de distanciament social recomanades.

Unes altres de les mesures de prevenció adoptades a l'escola-campus enfront de la Covid-19 són l'entrada escalonada per edats i grups, la presa diària de la temperatura a tots els alumnes, l'aplicació de gel hidroalcohòlic en mans i la desinfecció de les sabatilles. A més, els xiquets majors de 6 anys porten mascareta quan no es pot complir amb la distància de seguretat.

L'organització de l'escola-campus l'ha assumida el col·lectiu xixonenc ADA Kabiles, i l'Ajuntament ha subvencionat fins a 110 euros per cada alumne matriculat.

A més, el consistori també ha organitzat classes de repàs de matemàtiques, ciències i anglés per a alumnes de 1r a 4t de l'ESO. Són totalment gratuïts i amb ells s'intenta que “els joves puguen iniciar el pròxim curs de la millor forma possible, coneixent i dominant el temari que la Covid-19 els ha impedit estudiar amb normalitat”, ha assenyalat l'edil Carbonell.

Així mateix, per als majors de 18 anys, l'Ajuntament ha organitzat cursos de conversa en anglés, nivell B1 i B1+, també amb una duració d'un mes i amb matrícula gratuïta.

Finalment, la Regidoria de Normalització Lingüística ha posat en marxa un podcast radiofònic produït pels creadors de l'escola de rock de Mugroman, que enguany no s'ha pogut desenvolupar a causa de la pandèmia. Amb aquesta iniciativa es pretén difondre la música i la cultura xixonenques, principalment entre la joventut.

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar