Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1597593524552_taller-casco-antiguo_.jpg

Xixona sol·licita les ajudes ARRUR a la Conselleria per a la rehabilitació d'habitatges i espais públics en el centre històric

L'Ajuntament sumarà 700.000 euros als més de 986.000 de les ajudes ARRUR -Àrees de Regeneració i Renovació Urbana i Rural- que espera percebre de l'Estat i la Generalitat per a la rehabilitació d'edificis, carrers i places en el nucli antic de la localitat. 

L'Ajuntament de Xixona continua fent passos cap avant en el camí de la regeneració completa del centre històric de la localitat, ara amb la tramitació de les ajudes ARRUR destinades a les àrees de regeneració i renovació urbana i rural, que depenen tant del Ministeri de Transports, Mobilitat i Activitat Urbana com de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

El consistori preveu rebre un total de 986.840 euros de totes dues institucions, als quals sumarà una partida municipal d'altres 700.000 euros, amb l'objectiu de cobrir els costos dels projectes de rehabilitació d'immobles, vies i espais públics en el centre històric i ajudar econòmicament als propietaris privats que han sol·licitat subvencions per als seus projectes de reforma en habitatges i locals comercials.

En total, 22 propietaris d'immobles s'han sumat a la petició d'estes ajudes amb projectes de rehabilitació que oscil·len entre els 10.000 i els 50.000 euros cadascun.

A títol municipal, el consistori també ha inclòs en la sol·licitud de les ARRUR la rehabilitació d'alguns edificis de titularitat pública com l'antiga escola de ceràmica, que es pretén reconvertir en habitatge social, i altres immobles com el situat al carrer de la Vila 8 -propietat de la Generalitat- on es poden construir fins a quatre habitatges per a joves i dos locals comercials per a la instal·lació de comerços o oficines d'atenció al ciutadà.

L'Ajuntament aprofitarà esta oportunitat per a realitzar també accions d'integració dels espais públics pendents d'executar en solars i edificis en ruïna amb la finalitat d'ampliar l'espai, generar aparcaments per a residents i augmentar la superfície comercial per a dinamitzar l'activitat en el nucli antic.

Entre estes accions es troba, per exemple, la unitat emplaçada al final del carrer de l´Hort de Joanet, prevista en el planejament urbanístic. 

La regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, ha reconegut l'elevada presència de solars i edificis en ruïna de la zona a causa de la deterioració i la falta de conservació per part dels propietaris. “Per això esta és una gran oportunitat per a escometre les reformes en habitatges i locals, ja que la major part estarà subvencionada per les tres administracions”, ha assegurat.

En este sentit, la regidora ha destacat el “dur treball realitzat durant els últims tres anys per a identificar les necessitats més importants de reurbanització del centre antic i per a preparar tots els informes necessaris per a la tramitació de les ajudes, que finalment es van presentar el passat 20 de juliol”. 

Així mateix, l'Ajuntament de Xixona ja ha concedit anteriorment ajudes econòmiques perquè els propoetaris dels immobles del nucli antic pogueren preparar els informes tècnics i les memòries dels projectes requerides per a la sol·licitud de les ajudes ARRUR.

María Teresa Carbonell ha assenyalat que “és una prioritat cuidar d'una de les nostres senyals d'identitat més preuades, repleta d'encant, elements històrics i patrimonials i unes vistes privilegiades”. 

Per això, “també estem treballant en la fonamental dinamització comercial de la zona, a través de bonificacions i incentius fiscals i, de manera addicional a la rehabilitació d'habitatges, carrers i espais, en la millora de la mobilitat i l'accessibilitat en el casc, així com en la renovació d'infraestructures i serveis”.

Igualment, l'edil d'Urbanisme ha explicat que s'impulsaran projectes de foment de l'activitat turística, a partir de la marca Xixona, i es crearan itineraris interpretatius. A més, “estem duent a terme importants accions de recuperació dels elements patrimonials més importants del nostre poble, com el castell”, ha recordat.

També s'impulsaran les rutes dels miradors, els forns de pa i les fonts històriques de Xixona 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar