Cookies: Utilizamos cookies, sólo para realizar un seguimiento de las visitas a nuestro sitio web, no almacenamos ningún dato personal.
Les més visitades
 • Parc Empresarial "L'Espartal III"

  Parc Empresarial "L'Espartal III"

  03 febr. Llegir més

 • Procés selectiu Policia Local

  02 des. Llegir més

 • Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  Programa de subvencions destinades a la contractació de persones joves.

  03 juny Llegir més

 • SUMA - IVTM

  SUMA - IVTM

  11 març Llegir més

 • Borsa de treball d'auxiliar administratiu.

  26 nov. Llegir més

 • Bases específiques convocatòria borsa de treball de TAG

  09 nov. Llegir més

 • Horari de l'Ecoparc

  Horari de l'Ecoparc

  26 jul. Llegir més

 • Plaça d'arquitecte tècnic interí

  19 juny Llegir més

 • Convocatòria ajudes realització obres

  07 juny Llegir més

 • Ajudes al transport

  11 maig Llegir més

Regidories relacionades
1614250491935_quema_rastrojos-.jpg

L'Ajuntament promou la utilització d'una app per a controlar les cremes agrícoles en temps real

L'aplicació Control Foc es pot descarregar gratuïtament i està connectada amb els bombers i la Policia Local.

L'Ajuntament de Xixona està impulsant la utilització de l'aplicació Control Foc entre totes aquelles persones que realitzen cremes agrícoles, a les quals s'ha convocat perquè un tècnic els explique el funcionament de manera individualitzada. Per a això, s'han organitzat sessions formatives que es duen a terme els dijous i a les quals les persones interessades es poden inscriure trucant al telèfon 965 610 300 (extensió 358).

En tot cas, els usuaris han de contactar per eixa mateixa via per a obtindre el seu usuari i contrasenya, amb el que ja podran començar a utilitzar-la. El seu funcionament és molt senzill i intuïtiu.

Control Foc és una ferramenta molt útil tant per als usuaris com per als bombers i la Policia Local, ja que ofereix informació en temps real sobre si està permés o no fer cremes, els nivells de preemergència i, fins i tot, si hi ha incidències o restriccions vigents.

Disposa de dues funcions: una per a indicar el moment d'inici i finalització de la crema, i un altre per a avisar directament als bombers i a la Policia Local amb només prémer un botó en cas que es produïsca qualsevol descontrol en el foc, enviant automàticament les coordenades d'ubicació perquè l'extinció siga més ràpida, coordinada i eficaç.

La regidora de Medi Ambient, Ainhoa López, ha advertit que “en poc temps entrarem en els mesos de major risc forestal i tenim el nostre entorn molt sec per l'absència de pluges, així que esta ajuda que ens facilita la tecnologia és bona per a previndre incendis, especialment els ocasionats per negligències o causes accidentals”.

L'aplicació ja està sent utilitzada amb èxit en els municipis d'Ibi i Alcoi, i és el propi Consorci de Bombers de la Diputació d'Alacant el que està promovent el seu ús en la major part de les localitats de la província d'Alacant.

La utilització massiva d'esta app permetria no sols controlar les cremes sinó també poder eliminar-les en un futur, gràcies a la planificació de la recollida de restes de poda per a generar biomassa o compostatge, amb la qual es generaria una economia circular.

Per a incentivar l'ús de l'aplicació, l'Ajuntament de Xixona està treballant en la modificació del Pla de Cremes perquè aquells sol·licitants que facen ús d'ella puguen renovar de manera anual la seua autorització en lloc d'haver de demanar permisos de manera reiterada.

Control Foc es pot descarregar gratuïtament en el mòbil, ja siga IOS o Android. 

Comparteix:

Documents
No existeixen dades
Cercar