L’àmplia agenda cultural amb què compta Xixona es vorà reforçada en els pròxims mesos gràcies a les activitats que ha organitzat la Seu Universitària. Seran, principalment, xarrades i ponències que, alguns casos, tindran com a protagonistes a xixonencs i xixonenques que destaquen en les seues respectives disciplines.
La regidora de Cultura, Ainhoa López, ha destacat que “pel fet de comptar amb seu pròpia de la Universitat d’Alacant, Xixona es beneficia durant l’any de tota una sèrie d’activitats atractives i de qualitat que van encaminades a reforçar-nos com a persones i com a societat”.
Per la seua banda, la directora de la Seu, María Núñez, ha traslladat el missatge que l’objectiu és “que la institució tinga cada vegada una major implicació cultural i acadèmica en el municipi”.
En este sentit, la Seu Universitària de Xixona ha organitzat un any més els “Tallers Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència 2024”, que tindran lloc en dos dissabtes del mes de febrer (10 i 24) i es plantegen com una manera de posar en valor el paper de la dona en disciplines científiques i tecnològiques, perquè servisquen d’exemple positiu per als xiquets i xiquetes de 6 anys en avant.
Una de les propostes per als pròxims mesos serà el cicle de conferències “Xixona té coses que contar”, en el qual participaran exclusivament ponents locals, com la nutricionista Judit Vidal, especialista en salut hormonal i fertilitat femenina, que el 7 de març parlarà sobre la importància de l’alimentació i l’estil de vida saludable per al manteniment dels nivells hormonals de la dona durant totes les etapes de la vida.
Altres protagonistes d’este cicle seran el Doctor per la UA i professor de matemàtiques Ferran Verdú (l’11 d’abril) i la guia turística a Lapònia Adriana Sanz (el 2 de maig).
Durant el mes de març tindran lloc també una sèrie d’actes organitzats per la Seu Universitària per a commemorar el Dia de la Dona. El primer d’ells serà l’obra de teatre “Les xiques del calendari”, representada per l’aula de teatre de la Universitat Permanent, baix la direcció de Begoña Tenés.
El 5 de març tindrà lloc la xarrada de la psicòloga Sandra Quiles, sobre la culpa que produïx en moltes dones intentar mantindre l’equilibri entra la maternitat i el desenvolupament laboral. I per al dia 9 hi ha prevista una sessió de ioga guiada per la professora xixonenca Estefanía Molla, en la seu de la Societat Cultural El Trabajo.
A més de les xarrades i els tallers, hi haurà una exposició titulada “El mot i la imatge: Isabel Clara-Simó, periodista”, que se centra en el vessant periodístic de l’escriptora alcoiana. Es podrà contemplar en la Biblioteca Pública Municipal Fernando Galiana Carbonell i en l’IES Xixona.
Totes estes activitats són gratuïtes i complementen les que també organitzarà l’Ajuntament dins del seu calendari d’activitats culturals, formatives i d’oci.