juny 6, 2024

L’Ajuntament de Xixona començarà en els pròxims dies les obres per a la reurbanització integral dels carrers Colomers i Sant Pasqual, situats en el nucli antic. Els treballs serviran per a renovar les infraestructures ja existents, com són les xarxes de subministrament d’aigua potable i sanejament, i per a implantar-ne d’altres que encara no estaven desplegades. És el cas de la xarxa de recollida de l’aigua de pluja i les preinstal·lacions per a serveis.

La regidora d’Urbanisme, María Teresa Carbonell, explica que amb estes obres “s’actuarà sobre dos carrers que formen part de la part històrica de Xixona, un barri que hem de cuidar i mantindre adequadament perquè conserve tot el seu encant i perquè les persones que viuen allí o que tinguen interés a fer-ho, ho facen amb les millors condicions”.

Com a part de les obres, es canviarà el paviment per a col·locar un empedrat similar al de la resta del nucli antic. Es tracta de dos carrers per a vianants, per on no poden passar cotxes, en els quals es mantindran les escales i es preveu crear una xicoteta placeta en la part baixa.

Les obres, que seran realitzades per una empresa local, tenen un termini d’execució previst de tres mesos i el pressupost ascendix a 272.010,88 euros, que se sufragaran en part amb una subvenció procedent de les ARRUR (Ajudes Àrees de Regeneració i Renovació Urbana i Rural). L’Ajuntament té previst mantindre estos dies una reunió amb els veïns dels carrers afectats per a donar-los tota la informació sobre els treballs i que puguen consultar tots els seus dubtes o inquietuds.

Execució subsidiària

D’altra banda, el consistori està realitzant altres obres en el mateix carrer Colomers per reforçar la façana d’un habitatge privat. Es tractava d’uns treballs que era necessari dur a terme abans de començar a arreglar el carrer i que han demorat el seu inici.

Després d’intentar de manera reiterada però infructuosa que el propietari -que en este cas és un banc- fera la reparació, l’Ajuntament es va veure obligat a actuar per garantir la seguretat. No obstant això, el cost de les obres s’ha repercutit a la propietat de la casa, que ja ha abonat la quantitat que es reclamava.

Actuacions com esta, de les quals haurien de responsabilitzar-se els amos i no l’Ajuntament, fan que el personal municipal no puga dedicar els seus esforços a altres treballs que necessita el poble, ja que en això se’n va molt temps i esforç”, ha lamentat la regidora Carbonell.

Històric de notícies