L’Ajuntament de Xixona no faltarà a la cita amb Fitur i posarà el focus en dos dels seus productes turístics més importants. D’una banda, la Fira de Nadal de Xixona, que celebrarà al mes de desembre la seua setzena edició convertida en tot un referent en la Comunitat Valenciana per a les festes nadalenques.
L’alcaldessa, Isabel López, ha recordat que “és un esdeveniment ja molt present en les preferències dels turistes, que acudixen en massa durant el pont de desembre, com ho demostren els mesuraments d’assistència a la Fira que indiquen que anem ja pels 140.000 visitants i creixent any rere any”.
La primera edil assenyala que “la Fira de Nadal de Xixona s’ha convertit en un focus d’atracció no sols per a Xixona sinó per a tota la província d’Alacant, perquè són moltes les persones de fora que planifiquen els seus dies lliures o les seues vacances en esta zona tenint en compte els dies en què se celebra la Fira”.
A més, Xixona explicarà en Fitur la seua participació en el projecte Erasmus+, una iniciativa centrada en el turisme sostenible, finançada íntegrament amb fons europeus i en la qual el municipi és l’únic representant espanyol juntament amb d’altres de Suècia, Itàlia o Xipre.
Segons ha explicat el coordinador del projecte, Johan Cavallini, “el que perseguix és dotar a les poblacions participants de sinèrgies i eines perquè puguen desenvolupar els seus objectius turístics de manera sostenible i respectuosa amb l’entorn i la identitat pròpies.
L’alcaldessa, Isabel López, sosté que “es tracta de potenciar l’arribada de visitants sense renunciar a la nostra essència i promovent les tradicions i recursos naturals, patrimonials i històrics. És, en definitiva, un turisme molt respectuós amb el lloc de destinació”.
El regidor de Turisme, Bart Leo Jozef Bus, ha explicat que “s’han dut a terme diverses jornades de convivència i intercanvi, tant en Xixona com en altres ciutats participants en el projecte Erasmus+, amb el propòsit de crear un manual de recursos que servisca de base estratègica i exemple per a altres en la manera òptima de treballar el turisme sostenible i respectuós”.
“Ens sentim molt orgullosos de poder compartir amb altres ajuntaments europeus la manera com estem fent les coses i, al mateix temps, aprendre d’ells”, ha afegit el regidor. “La delegació que ha visitat Xixona recentment s’ha sorprés molt del valor paisatgístic del nostre territori i de la manera tan artesanal com continuem elaborant el torró”.
Precisament, l’última visita va coincidir amb els preparatius de la Fira de Nadal de Xixona, un exemple d’acció turística sostenible, perquè “és un fenomen d’atracció multitudinària de turistes a la localitat que repercutix molt positivament en l’economia local i que basa el seu èxit a posar en valor les nostres tradicions i valors”.